Moeite met het vinden van de juiste woorden? Ik schrijf ze voor je.

Artikel & Interview

Een goed verhaal. Dat komt niet uit de lucht vallen. Steeds meer bedrijven zien de kracht van het persoonlijke verhaal in. De verhalen van hun klanten, de verhalen van hun opdrachtgevers, de verhalen over wat het is dat hun product of dienst bijzonder maakt. Deze verhalen haal je naar boven in een interview. Ik neem deze interviews af en schrijf ze uit in een pakkende tekst. Of het nu gaat om een artikel van twee pagina’s of korte quotes en portretjes. 

Van interview naar artikel

Wat is het uiteindelijke doel van het interview? Wat vraag je en op welke manier? Hoe houd je het interview levendig en schrijf je het tot een aansprekend artikel?

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om een interview af te nemen. Met een heldere briefing van de opdrachtgever bepaal ik enigszins de richting. Maar het gesprek voeden, de juiste vragen stellen en zo tot de kern komen voor een mooie quote: dat is wat mij uitdaagt. De mensen die ik spreek hebben allemaal een eigen verhaal. En daarmee kom je soms op verrassende interviews. Het mooie is dat als je het persoonlijk houdt in het artikel, de verhalen tot leven lijken te komen. Dan krijg je verhalen van echte mensen waarin anderen zich ook weer herkennen.

Dus schrijf ik interviews uit tot persoonlijke verhalen

Want dat is mooi. Echt. Herkenbaar. Geen jargon. Geen mooipraterij. Gewoon een mooi artikel met quotes zoals de geïnterviewde ze vertelde.

Zoek jij een tekstschrijver voor een interview en artikel?

Communicatie draait om inlevingsvermogen en afstemming op de doelgroep. Zoek jij een tekstschrijver die dit voor je kan doen? Die een interview uitwerkt tot een verhaal en dit verhaal tot leven brengt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ik heb de tekstschrijver voor mijn artikel / interview gevonden!

Contact