Moeite met het vinden van de juiste woorden? Ik schrijf ze voor je.

SEO Webtekst

Iedere website heeft goede teksten nodig. Helder, doelgroepgericht, maar ook geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Hoe relevanter de teksten op een website – hoe beter zij aansluiten op de zoektermen waarmee men zoekt – hoe hoger de website eindigt in de zoekresultaten. Ik schrijf relevante en unieke webteksten, waardoor jouw website beter gevonden wordt met Google. Bovendien zijn alle teksten to-the-point en doelgroepgericht.

SEO website teksten schrijven

Als je mij in de arm neemt om zoekmachine-geoptimaliseerde teksten te schrijven, dan kijk ik als eerste naar relevante zoektermen voor jouw product of dienst. Ik kijk door de ogen van de doelgroep: waarom zouden zij deze website zoeken en met welke zoektermen? Deze zoektermen zullen verder geanalyseerd worden en vormen de basis van de teksten voor jouw website.

Hoger in Google met SEO webteksten

Het verbeteren van de vindbaarheid van je website begint met het verbeteren van de paginastructuur en door het schrijven van goede teksten. Voor elke webpagina krijg je heldere teksten met de keywords op de juiste plekken en een optimale vormgeving van de teksten – headings, opsommingen, vet/cursief en interne links. Ik lever het allemaal duidelijk aan. Daarnaast krijg je van mij ook tekst voor de title tags, meta descriptions en waar nodig advies over structurering en url’s.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)…

…draait ook om lezer-vriendelijke teksten. Het is belangrijk dat een website geoptimaliseerd is voor de zoekmachine. Een betere vindbaarheid van je website brengt echter ook een grotere verantwoordelijkheid met zich mee. Je wilt tenslotte niet dat de bezoeker afhaakt, omdat de informatie op de website niet helder is. Ik zorg ervoor dat de bezoekers op jouw website krijgen waar zij naar zoeken: heldere teksten en duidelijke informatie, toegespitst op de doelgroep.

De voordelen van professionele webteksten

Alle teksten die ik voor websites schrijf, optimaliseer ik. Voor de bezoeker doe ik dat door helder te schrijven: begrijpelijk, foutloos, logisch en in korte tekstblokken en alinea’s. Voor de zoekmachine optimaliseer ik ook gelijk door zoektermen goed te plaatsen en ook hier een logische opbouw te gebruiken met de juiste info op de juiste plaats. Kort gezegd hebben professionele webteksten de volgende voordelen:

  • Hoger in Google: Met unieke, geoptimaliseerde teksten komt je website hoger in de resultaten van Google. En dat betekent meer relevant verkeer op je website.
  • Heldere teksten: Voor elke nieuwe tekst staat de bezoeker centraal. Tijdens de intake met de opdrachtgever worden allereerst de schrijfstijl en opbouw voor de teksten bepaald. Vervolgens wordt geschreven uit het oogpunt van de bezoeker. Het eindresultaat: duidelijke tekst, overzichtelijke alinea’s, heldere titels en logische opbouw. De bezoeker zal zich herkennen in de stijl en de informatie die hij zoekt snel kunnen vinden.
  • Stijlvol visitekaartje: Een website met duidelijke en correcte tekst is het beste visitekaartje dat je je kan wensen. Wie neemt er nog genoegen met een website vol fouten? Je bezoekers in ieder geval niet.

Scoren met SEO teksten?

Contact

SEO WEBTEKSTEN IN MIJN PORTFOLIO