Moeite met het vinden van de juiste woorden? Ik schrijf ze voor je.

Nog zo’n leuke: prijs-kwaliteitverhouding

Taaladvies Nederlandse taal

Daar gaan we weer… Is het nu prijskwaliteitverhouding… Of prijs/kwaliteit verhouding… of toch prijskwaliteit verhouding?

Met een streepje en geen spatie

Houd maar op. Dit woord heb ik nu al zo vaak voorbij zien komen in zoveel verschillende vormen, dat ik het op een gegeven moment zelf ook niet meer wist. Van opschrijven, leer je het het beste. Dus schreef ik twee kantjes vol. Om het nu eens voor altijd te onthouden. Het is prijs-streepje-kwaliteitverhouding-aan-elkaar. Prijs-kwaliteitverhouding dus.

Maar waarom dan?

Dit woord (en dat gaat ook op voor kosten-batenanalyse, aan-uitknop en man-vrouwverhouding om maar wat voorbeelden te noemen) is een samenstelling opgebouwd uit twee gelijkwaardige delen. De prijs is net zo belangrijk voor de verhouding als de kwaliteit, om het maar zo te zeggen. Dus koppelen we de woorden met een streepje en volgt ‘verhouding’ direct, zonder spatie.

 

Tags:

Author: Kirsten

Freelance tekstschrijver, online marketeer en tot over mijn oren in Communicatie. Ik communiceer logischerwijs wat af. Maak me blij met toffe, creatieve projecten. Ik luister af en toe ook, bij voorkeur naar goede muziek. Heb jij een klus waarvoor je een tekstschrijver zoekt? Neem dan contact met me op.