Bries

Wat is romantiek anno 2014? Dansvoorstelling Bries voert je mee in een hedendaags sprookje over Landgoed De Braak

De choreografieën in de voorstelling zijn geïnspireerd door het landgoed en gecreëerd voor de specifieke locaties. Samen vertellen zij over romantiek anno nu in een sprookjesachtige sfeer en choreografie. Muzikanten begeleiden de dansers. De uitvoeringen in augustus zijn tijdens en direct na de schemering, waardoor belichting ook een belangrijke rol zal spelen.

Choreografe Inge de Bruine wil met haar voorstelling de bezoeker laten onderzoeken wat romantiek nu precies is. “Wie heeft er nog tijd om te mijmeren over romantiek? Met ‘Bries’ wil ik mensen daarin prikkelen. Is romantiek wandelen over het landgoed met al haar doorkijkjes, of is het juist jezelf en je liefde verstoppen in een doolhof of achter een haag waar niemand je ziet? Ik denk ook dat de culturele betekenis van romantiek verschilt per generatie, en dat maakt het zo interessant.” Aan clichés gaat Inge zich niet branden: “Romantiek associeer je snel met netjes, braaf. Maar romantiek kan ook spannend en wild zijn, vol verlangen voorbij razen? Daarin is nog zoveel te ontdekken.”

In augustus 2014 is ‘Bries’ opgevoerd. Ik heb voor ‘Bries’ het publiciteitsplan geschreven, webteksten, artikelen en persberichten opgesteld. De persberichten kregen veel aandacht in magazines, kranten en radio- en televisiezenders. Ook via de sociale media, met name Facebook, zijn bezoekers geactiveerd. De voorstelling heeft duizend bezoekers getrokken.

Uitvoering: Augustus 2014
Diensten: Publiciteitsplan, artikelen, persberichten, sociale media
Opdrachtgever: Stichting BeeldBepalend
Website: bries2014.nl

Nieuwsbrief